Sidan uppdaterad: 2015-11-20

Systemförslag
Begagnat
Prislista


Hem/Nyheter
Den information som käll-komponenten i ett HiFi-system har missat att plocka fram från källmaterialet går aldrig att återvinna.

Därför är källan alltid viktig i ett musiksystem!

Viktigast!

Drivning av en Linn Sondek LP12 skivspelare

Det finns flera olika motorstyrningar eller drvningar för LP12.an. Den enklaste heter Majik och är monterad inne i spelaren. Lingo och Radikal är separata. Drivningen påverkar i hög grad prestandan, och skapar med hjälp av skivspelarens tallrik och lager - själva rotationen av skivan och därmed den mekaniska signalen i skivspåret.

Drivning av ett par Linn Exakthögtalare

DSM:en driver Exaktsystemet med sin klocka och matar in den digitala koden i högtalarna (eller Exaktboxen). Framförallt klockans precision har betydelse, eftersom den avgör tidpunkten för varje "datasampel". Den analoga precisionen hos klockan brukar mätas i sk jitter. Klimax DSM har extremt lågt jitter. Skillnaden mellan Majik DSM, Akurate DSM och Klimax DSM är mindre för ett Exaktsystem jämfört med den analoga motsvarigheten där det inte bara är klockan som skiljer utan även DA-omvandlarnas kvalitet. I ett Exaktsystem sitter ju DA-omvandlarna i högtalarna eller Exaktboxen.

I ett Exaktsystem räcker det med de billigare Klimax Exakt DSM eller Akurate Exakt DSM som saknar DA-omvandlare och analoga utgångar.