HTML5

Lejonklou Entity MC-steg

Till att börja med kopplade jag in denna mellan vår Akurate LP12:a och vårt aktiva Klimax toppsystem.. Osäker på om jag någonsin hade hört en Akurate LP12:a låta så bra. Med andra ord verkar Entity väldigt bra! Pris 18000kr. (ingår inte signalkablar)

DS is back!

Linn har 2 renodlade DS-spelare;
  • Linn Klimax DS
  • Linn Akurate DS
Både Klimax och Akurate DS har Katalyst DAC som standard, och Katalyst finns även som uppgradering för befintliga DS:ar.

Alla DSM:er kan ju konfigureras som en DS, Man kan stänga av hdmi-funktionen, och t.ex volymkontrollen. Men om du bara skall använda själva streamingen är DS:arna en liten aning bättre eller billigare.

Webbadminstration av din DS/DSM

DS-infocentral är uppdaterad med instruktion hur du gör. [Linn konto för din DS]

Det är här den nya rumsanpassingen ligger och du kan dela ut bl.a rumsanpassingen i ditt system så jag kan jobba med den från mitt konto.

Klångedang T1 version 6

De som lyssnat hittills i butiken har varit positiva till version 6. "Ändra ingenting" sa någon. Version 6 är mer lättlyssnad, och möjligen med bättre timing i basen? Mer "live" helt enkelt.

En ännu mer prisvärd instegsmodell

Denna Audio Technica AT LP5 skivspelare, spelar musik långt bättre än man kan vänta för prisklassen. Detta gäller bra placerad och vanlig anslutning till grammofoningång/grammofonsteg, Det finns ett enkelt internt grammofonsteg som tom har usb-utgång för inspelning på dator. Vårt pris 4790kr och vill du ha den monterad och testad tar vi 200kr för det. Den nya X-versionen som dessutom har 78 varv/min är möjligen pyttelite sämre. Men fortfarande ett fynd!

Pickup special - beg Linn K9 hus + ny AT95 nål

Kombinationen kanske inte är bättre på allt jämfört med t.ex en Grado Gold. Men denna pickup-special är ändå väldigt bra för pengarna! Pris 995kr (exkl ev arbete med montering) Begränsat antal!

Schabrak

fn för Compact hyllan

Harmonihyllans isolationsbottenhyllplan - Sleipner förbättrar prestandan på hela hyllan men man förlorar ett hyllplan. Schabrak är ett hyllplan där man kan placera en apparat. Men ändå med ungefär samma prestanda som Sleipner för det översta hyllplanet.

Plats för fler system i lyssningsrummet
Med Schabrak får vi lätt plats med både Klimax och Akurate "Vinyl+elektronik" redo för demo.

Vinylen är het!

  • Nya Karousel lagret
  • Nya Majik tonarmen.
  • Nya Majik LP12 paketet med nya tonarmen.
  • Nya Lingo 4 motorstyrning & motor.
  • Nya Lejonklou Entity MC-steg
  • Nya Lejonklou Slipsik 7

Från 23 Mars är Karousel standard på LP12. Ett uppgraderingskit (ovan) kostar 9910kr. [Läs mer] Den nya Majik tonarmen kostar separat 7430kr. (exkl tonarmskabel) En vettig uppgradering för de som har en Project tonarm eller en riktigt gammal Akito eller Basik tonarm.

Den nya Majik LP12:an är inget annat ett fynd! Annars är väl förutom Karousel; Lingo 4 den stora uppgraderingen för flertalet kunder.

1.1

Nya Lingo 4 - prisvärd uppgradering

Nya Lingon skiljer sig på flera sätt från de föregående versionerna. Man har infört hastighetskalibrering likt den hos Radikal. Den nya lågspänningsmotorn har även en montering som liknar den för Radikalmotorn. De aktiva delarna sitter inne i LP12:an och enbart nätdelen är separat och i en smidigare låda.

Men det lustiga är att precis efter jag börjat spela på den nya Lingo så kom jag att minnas hur det kändes första gången jag hörde den ursprungliga Lingo! Ett rejält lyft från Lingo 3 med mer melodi och mer driv. Men många har ju Lingo som börjar bli till åren och då är det en helt annan skillnad vi pratar om! Pris 17100kr. Frågan är hur dagens Akurate LP12 med nya Lingo står sig mot topp-LP12:an från 2007 när Keel och Ekos SE kom? Då var drivningen en Lingo 2. Den nya Lingo är helt klart en av de mer prisvärda uppgraderingarna på LP12:an. [Mer info]

Lejonklou Slipsik 7

Slipsik 7 är faktiskt ett stort steg upp från tidigare versioner. Framförallt blir återgivningen mer melodiös. Pris 12000kr. Uppgradering som först kan verka dyr; från version 6.1: 6000kr och från tidigare versioner: 7000kr - är faktiskt prisvärd!! Välkommen ta med din Slipsik för jämförelse, eller boka hemlån.
1.1

Lejonklou Boazu 1.1

Boazu var redan från första versionen den bästa integrerade förstärkaren rent musikaliskt. Med version 1.1 har den blivit väldigt komplett, med ett tajt rent och snyggt ljud. Uppgradering kostar 1250kr + frakt.

Yggdrasil, Munin, Idun och Sleipner

HTML5 Standardutförandet av den nya Kompakthylan heter fortfarande Yggdrasil. Isolations-bottenhyllplanet heter Sleipner, Dubbla vanliga hyllplan heter Idun och det plana topphyllplanet för i första hand LP12:an heter Munin.

Munin är lite mer komplicerat att efterdra jämfört med andra hyllplan. Men prestandan för pengarna är enastående.

Isolationsbotten Sleipner har inte längre rampamuffar utan en spikfotsinfästning som inte kan snurra och som gör justering enklare.

Idun är motsvarigheten till fullbreddshyllans Tor. [Läs mer] på harmonihyllan.se

Musiktips

HTML5