I själva musikrummet så ersätter DS:en CD-spelaren och kopplas in som vanligt till försteget eller förstärkaren. För att välja vilka skivor du vill lyssna på kan man t.ex använda en liten hand-dator, eller som i exemplet ovan en Ipod med trådlöst nätverk. Men systemet är inte alls låst till detta - några andra exempel på syrning är en mini-laptop, vanlig dator, mobiltelefon, väggmonterad pekskärm. Se under styrning. Sedan när man laddat en spellista i DS:en finns ju även den vanliga fjärren...

DS:en ansluts sedan till en sk Switch dit även alla andra delar av nätverket ansluts, bla NAS:en där all musik lagras, modellen på bilden är den vi använder i butiken, och den rymmer ca 2000 CD-skivor och har sk X-raid förinstallerad så att ingen information går förlorad om en av diskarna skulle gå sönder. Routern fungerar som brandvägg och delar ut sk IP-adresser till de olika apparaterna (finns även som funktion hos denna NAS) och detta är en förutsättning för att allt skall fungera. Internet uppkopplingen med modem är bara nödvändig för att få information om bla låtnamn vid rippning av CD-skivor.


Fördelen med detta system är att det är oberoende av andra nätverk och du kan flytta det till annan plats och det skall fungera direkt när man kör igång det igen. Nackdelen är när du skall lägga in nya album, eller skall uppgraera DS-spelaren, så är det lite krångligare.


Som ovan men med trådlös styrning via en ipod.


Ett av de enklast möjliga DS-systemen. Du har både styrning och Musiklagring på datorn. Många har startat med just denna lösning. Men vi rekommenderar starkt att skaffa en Nas, och en separat switch.

Några av nackdelarna med denna lösning. Datorn måste vara igång för att du skall kunna spela, och det tar tid att starta det hela. Du kan få problem med datorns säkerhetssystem. Datorn väsnas ju mer eller mindre.. Den switch som sitter i en Router kan ibland ha otillräcklig prestanda med avbrott i musiken som följd (löses med en bättre switch).